TRÄFF 04 — En träff kring att starta, utveckla och driva residens

Den 17 September gästar vi Dansplats Skogs egna Dansfestival! Träffens tema är en fortsättning på förra träffen, men den här gången kommer vi arbeta mer praktiskt för att kartlägga era möjligheter till residens och konstnärliga vistelser på egna platser i länet.

DATUM: 17 September
TID: 13.00-18.00
PLATS: Dansplats Skog

Träffen startar med en föreställning och fika, därefter tar vi del av hur residensprojektet "Art Inside Out" har arbetat i Halland och lyssnar på erfarenheter från Folkteatern Gävleborg och Dansplats Skog, för att sedan arbeta praktiskt med att forma idéer. Vi avslutar som vanligt med gemensam middag! – man inte behöver ha varit på den förra träffen för att komma på denna.

Det går att anmäla sig redan nu men mer info om vad programmet innehåller kommer i början på september!

Anmäl dig senast 10 september för att vara med på middagen!

Anmäl dig HÄR!


PROGRAM

13.00-14.00
Föreställning: Hör så tyst det är (presenteras av Dansplats Skog)
(Interaktiv hörlurskonsert för åk 3-5)

Hur låter sandkorn som faller nära ditt öra? Kan plastprassel kännas som en brinnande brasa? Julia är tystnadsmusiker. Hon gör musik med väldigt små ljud. Långt ute på havet befinner sig Julias bästa vän, ishavsforskaren Dunja. När de var mindre gjorde de musik tillsammans och nu skickar Dunja saker hon hittar i havet till Julia som samlar dem i ett ljudarkiv. Med publikens och arkivets hjälp skapas en brusande böljande konsert.

Mer information om föreställningen finns här: https://nyxxx.se/hor-sa-tyst-det-ar/

14.00 - 14.30 Dansplats Skog bjuder på fika

14.30 - 14.45 Välkommen och en kort presentation av projektet xKONSTx och Konstfrämjandet Gävleborg

14.45 - 15.45
Föreläsning: Konstnärliga residens utifrån det lokala
Davor Abazovic, producent för Art Inside Out - Hallands nomadiska institution för konstnärliga residens i alla konstformer och genrer - berättar om institutionens arbete utifrån det lokala och strategier för att nå olika former av lokal förankring som kan gynna både de gästande konstnärerna och deras konstnärliga processer och själva den platsen där residensen äger rum.

Art Inside Out har sedan början av 2016 genomfört sexton residens över hela Halland och tagit emot ett femtiotal konstnärer från hela världen. Varje residens har varit förankrad i en viss tematik och arbetsmetoden själva mötet mellan ett konstnärskap och en plats. Dessa utgångspunkter och förutsättningar har inneburit stora möjligheter, men många gånger ha det också lett till vissa utmaningar, som vi vid detta tillfälle kommer att höra några exempel på.
(Föreläsningen är digital)

15.45 - 16.30 Samtal med Folkteatern Gävleborg och Dansplats Skog om erfarenheter av residens

Folkteatern Gävleborg och Dansplats Skog samtalar om erfarenheter och utmaningar kring residens utifrån sina egna verksamheter inom scenkonst och dans tillsammans med Jon Perman, Konstfrämjandet Gävleborg

16.30 - 18.00 Workshop: Kartläggning och fika
Tillsammans kartlägger vi egna drivkrafter resurser och idéer kring residens - för att spåna på hur vi tillsammans eller själva kan skapa förutsättningar för olika former av residens i Gävleborg. Projekt som skulle kunna kopplas samman med den geografiskt utspridda utställningen som genomförs av xKONSTx sommaren 2025.

18.00 Gemensam middag på St Staffans hus
Middagen är vegetarisk med många veganska alternativ. Ange dina matpreferenser när du anmäler dig.


HUR DU TAR DIG DIT
ADRESS: Kallbäck 25, 820 29 Stråtjära

MED BIL
Gävle/Sandviken: E4 till Tönnebro, väg 83 mot Bollnäs. I Stråtjära, ta till höger in på Skogvägen och sedan till vänster in på Kyrkvägen. Till vänster igen efter cirka 1,6km och sedan till höger efter 130m. DansPlats Skog ligger på höger sida.

Hudiksvall/Söderhamn: E4 mot Tönnebro. Vid trafikplats 204, ta avfarten mot Vallvik/Ljusne/Bergvik och sväng höger till Sunnanåvägen. När du kommer till en T-korsning, sväng till vänster in på Skogvägen. I stråtjära sväng höger in på Kyrkvägen. Sväng till vänster efter cirka 1,6km och sedan till höger efter 130m. DansPlats Skog ligger på höger sida.

Ljusdal/Bollnäs: Följ väg 83. Sväng till höger där det är skyltat “skog 1” in på Kyrkvägen. Vid t-korsningen, sväng till vänster in på Kyrkvägen, sedan till höger efter cirka 950m och höger igen efter 130m. DansPlats Skog ligger på höger sida.

OM DU PLANERAR ATT ÅKA BIL OCH GÄRNA PLOCKAR UPP NÅGON PÅ VÄGEN: Ange det i anmälan så kollar vi om det är någon som vill följa med!

KOLLEKTIVTRAFIK
Konstfrämjandet ordnar skjuts från Holmsveden järnvägsstation eller Skogs Kyrka till DansPlats Skog och tillbaka dit. Berätta för oss om du reser kollektivt när du anmäler dig!

Till DansPlats Skog
Från Gävle: X-tåg till Holmsveden med avgång 11:06, ankommer till Holmsveden järvägsstation 11:45

Från Bollnäs: X-tåg från Bollnäs resecentrum med avgång 11:50, ankommer till Holmsveden järnvägsstation 12:12

Från Hudiksvall: X-tåg till Söderhamn med avgång 9:44, ankommer till Söderhamn resecentrum10:12. Buss 64 från Söderhamn Resecentrum hållplats M med avgång 11:03, ankommer till Skogs kyrka 11:37

Från Söderhamn: Buss 64 från Söderhamns resecentrum med avgång 11:03, ankommer till Skogs kyrka 11:37

Från DansPlats Skog
Till Gävle: X-tåg från Holmsveden järnvägsstation med avgång 20:14, ankommer till Gävle 20:53

Till Bollnäs: X-tåg från Holmsveden järnvägsstation med avgång 19:47, ankommer till Bollnäs resecentrum 20:08

Till Hudiksvall: X-tåg från Holmsveden järnvägsstation med avgång 19:47, ankommer till Ljusdals resecentrum 20:48 Buss 53 från Ljusdals resecentrum hållplats C med avgång 20:55, ankommer till Hudiksvall 21:49

Till Söderhamn: X-tåg från Holmsveden järnvägsstation med avgång 19:47, ankommer till Bollnäs resecentrum 20:08. Buss 100 från Bollnäs resecentrum hållplats B med avgång 20:40, ankommer till Söderhamn resecentrum 21:15

Visa alla