Sommarresidens – DansPlats Skog — 8-14 juli samt 15-21 juli

PHIDR bjuder in kulturskapare från alla områden till två sommarresidens på Dansplats Skog under 2024.

Om

DansPlats Skog drivs av den ideella föreningen PHIDR och är en produktionsplats för professionell dans i byn Skog, Söderhamns kommun. I den gamla missionskyrkan visar föreningen offentliga föreställningar, bedriver residens, anordnar workshops, mentorsprojekt, föreläsningar m.m DansPlats Skog är en plats där man som publik kan möta ny scenkonst och träffa dansarna/aktörerna efter föreställningen för ett samtal med hembakat fika!

PHIDR bjuder in kulturskapare från alla konstområden till två sommarresidens under 2024. DansPlats Skog arbetar främst med residens för danskonstnärer, dvs en arbetsplats där de kan skapa ny scenkonst. Men vi uppmuntrar sökande från andra konstformer (bildkonst, musik osv - men ha i åtanke vad som kan nyttjas och fungera lokalerna.) Konceptet riktar sig till kulturutövare med familj – möjlighet till barnpassning finns! Under residenset är du välkommen att arbeta med ett pågående arbete eller utveckla ett nytt koncept – kom som du är! Vi uppmuntrar deltagarna att ha utställningen ”I Samlad Rörelse” och dess tema samlingen i åtanke under arbetet, inför en möjlig fortsättning 2025.

Arbetslokalen är DansPlats Skog, en f.d missionskyrka i byn. Lokalen har ett scenrum (11’14 meter) som kan mörkläggas, det finns dansmatta och PA. Det finns även en arbetsplats på läktaren (60 kvm.) som kan fungera som en öppen ateljé. Boendet är i gästhuset ”Den lilla svarta” som ligger på DansPlats Skogs gård. Gästhuset har ett fullt utrustat kök, badrum och 3 bäddar.

*Om du som konstnär väljer att arbeta på läktaren, ha i åtanke att ljudet från dans kommer att samexistera.


Omfattning och Arvode

Antagna konstnärer får boende, arbetslokal, resor (upp till 3 000 kr) samt ev. barnvakt och ett arvode på 15 000 kr (+ ev. moms)/konstnärs konstellation på

faktura. Arvodet betalas via PHIDR som också ansvarar för kontakt och planering med deltagarna. Ange vilken av perioderna du söker till; 8-14 juli och/eller 15-21 juli


ANSÖKAN

Ansökan ska innehålla:

• En kort beskrivning (max 1 A4) av din konstpraktik, vad du vill arbeta med under ditt residens, om du har med dig barn och behöver barnvakt och vilken av de två perioderna som du önskar göra residens.
• Dokumentation av tidigare konstnärliga arbeten, 3-5 stycken (kan vara bilder, film- eller ljudlänkar) (max en sida per verk)
• CV med länk till hemsida

Ansökan skickas per e-post. Lägg samman text, portfolio och CV i ett PDF-dokument (max 10MB). Endast fullständiga ansökningar behandlas. Du får en bekräftelse på att ansökan är mottagen.

Jury för denna utlysning är Konstfrämjandet Gävleborg och PHIDR.

Skicka din ansökan till: gavleborg@konstframjandet.se

Senast: 7 APRIL 2024

Märk din ansökan: “Sommarresidens i Skog”

För frågor och mer information, kontakta Jon Perman, gavleborg@konstframjandet.se

Visa alla