Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

KLUNGAN TAKE OVER — workshops med Klungan på ISKX!

Denna höst tar alltså Klotterklungan över Klotterinstitutets träffar och köra sin egen spinn på det!

Klotterklungan är en trans- och kvinnoseparatistisk graffiti/gatukonstgrupp baserad i Gävle/Sandviken. Vår ambition är att skapa ett tryggt kreativt sammanhang för icke cis-män, där vi tillsammans undersöker vad graffiti och gatukonst är och kan vara. Vi vill se fler berättelser ta plats i det offentliga rummet.

Innan vi blev inspirerade till att starta Klotterklungan deltog vi själva på Klotterinstitutets (Isk-x) träffar. Dessa träffar hjälpte oss att tänka mer fritt om skapande/organisering och planering. Detta sådde ett frö i oss. Idag har vi varit en förening i snart 2 år med över 30 medlemmar som ses och har workshops tillsammans.

Fem träffar – vi ses på Kungen och testar på olika tekniker/material inom området gatukonst/DYI/konst! Och detta är självfallet gratis! Hoppas vi ses!

Ålder från 15 år.

PROGRAM
Ons 30/10 kl 18-21
Speed-stickers, vi ritar i x antal sekunder – skickar vidare till nästa att fortsätta rita på samma klistermärke. Vi fikar och kollar på Carolina Falkholts nya film Grafitta (57 min) finns på svt play. Man kan fortsätta göra stickers under filmen.

Ons 6/11 kl 18-21
Spraymallar, gemensamt verk på Kungens lagliga vägg med tema: i ditt badrumsskåp
Här trängs after shave, tamponger, tandborstar, fördomar, ångest, alvedon, ansiktsmasker, rakhyvlar, nagelfilar, menskopp, ögonfransböjare, topps, linsvätska, p-piller, gammal solskyddsfaktor, hårspray, luschampoo, hårnålar osv!

Lör 23/11 kl 15-18
Kläd-remake klotter edition DIY
Vi gör om våra kläder med hjälp av patches, stenciltryck, reflexfärg, tygpennor osv!

Ons 4/12 kl 18-21
Stickersbomba, ministickers – gör så många du kan! Kvantitet före kvalitet
Tema: Allt som gör mig glad.

Lör 7/12 kl 15-18
Bauta pasteup – vi gör ett STORT gemensamt verk. För dig som är nyfiken vad en pasteup är så kolla gärna upp t.ex Klisterpeter! Sista träffen = Mat och julfika!

  • Kulturhuset KungenFredriksgatan 35, Sandviken
  • Se text för datumSe text för öppettider
  • 100% gratis