OPEN CALL — I samlad rörelse - vistelser och residens

Konstnärer sökes till tre olika projekt sommaren 2024!

Tillsammans med en mängd föreningar har Konstfrämjandet Gävleborg under föregående år startat nätverket xKONSTx vars mål är att sommaren 2025 genomföra en geografiskt utspridd utställning i hela Gävleborg. Vi vill gräva där vi står, samla och lyfta kulturskapare, kulturföreningar och andra historiska och intressanta platser i vår region.

Tillsammans med Svabensverks bygdeförening, Dansplats Skog, Tankesmedjan Ockelbo och Upp på Botten, initierar vi tre residensprojekt under sommaren 2024. På detta sätt vill vi möjliggöra platsspecifika arbetsprocesser som kan leda till konstverk med en koppling till platser och organisationer inför utställningen 2025. Arbetet med utställningen “I samlad Rörelse” formas utifrån samlingen som form, begrepp och tematik.

Arbetet med utställningen “I samlad Rörelse” formas utifrån “samlingen” som form, begrepp och tematik. Samlingen kring en lägereld, frimärkssamlingen, konstsamlingen, den demokratiska församlingen, protestens samling. Utställningen samlar i sig själv föreningar, platser, aktörer, konstnärer och människor i hela länet för att visa på Gävleborg som en plats för konst.

Läs om de olika projekten HÄR

Visa alla