Program: Workshops och händelser

Skogen – kolet – bruket bildar en historisk kedja genom landskapet. Den 21 Augusti undersöks den närmare av Svabensverks bygdeförening. Under dagen (och natten) provar de på att kola i en sk. “skolmila” och bjuder samtidigt in till blueskonsert med Charcoal Blues Band i stallet! 🌲🌲🌲 I Anslutning till det visas ett bildspel med kolbaserade verk av Johanna Hästö , skapade under projektet “Konstnärlig samling i finnskogen” 2019.

Servering: Kolbullar m.m.Inträde: 100kr

Anmälan: ring eller sms 0706434350

Tid: 18.00

Arrangemanget är en del av projektet Skogen mellan oss och anordnas av Svabensverks bygdeförening. I Gävleborg stöds projektet av Region Gävleborg, Kulturrådet och Postkodlotteriets kulturstiftelse.

“Women walking talking grieving” är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlusten av livsmiljöer. Nu visar Otalt en utställning på Galleri Lars Palm. Tillsammans med andra kvinnor möter de naturreservatet, sörjer det som redan gått förlorat och det som ofrånkomligen kommer att göra det. Sommaren 2019 genomförde Otalt ett performance i Kungsbergets Naturreservat, och våren 2021 vandrade de tillsammans med andra kvinnor i Långängarnas naturreservat i Sandviken. Utställningen på Galleri Lars Palm utgår från detta performance och dokumentation från de vandringar Otalt har gjort i olika naturreservat i Gävleborg, Bergslagen och Värmland.

Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg och projektet Skogen mellan oss och ABF Gästrikebygden. Med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse och Sandvikens kommun

Vernissage: 14/8 KL 15.00

Öppettider: Fre – sön 14-16

Period: 14/8 – 5/9

– Kom och prova att spela trummor på Koversta Gammelby!
En inspirerande, rolig trumlektion för alla åldrar!
Kan man använda vad som helst att trumma på?
– Hur låter det om man spelar på hinkar?
Man får också prova spela afrikanska Djembetrummor.Vi kommer att ha en energifylld och inspirerande stund ihop!

Anmälan: Drop in!

Datum: 15/8

Tid: 14-17

Adress: Berreksvägen 2 , Österfärnebo ca 500 meter från väg 272 , Tidernas väg

Workshopen är en del av projektet Skogen mellan oss. I Gävleborg stöds projektet av Region Gävleborg, Kulturrådet och Postkodlotteriets kulturstiftelse och genomförs i samarbete med ABF.

Visning av Emma Sörensens film ”Catterflys på Folkets Hus i Jädraås. Filmen visas varje halvtimme med start kl 14 och sista visningen kl 17

Söndag 4 juli, mellan 14-17 på Folkets Hus, Jädraås

Invigning av Natashas konstprojekt i Ljusne. Konstnären närvarar, musik och tilltugg!

Söndag 4 juli, mellan 13-16 på Konstkraft, Ljusne

Prova på växtfärgning tillsammans med konstnären Amanda Selinder. Utforska vad det finns för pigment i närområdet och testa att göra din egen färgning med garn eller tyg. Ta gärna med dig en t-shirt som kanske fått en ful fläck eller tygväska så färgar vi den som ny.Workshopen är öppen mellan 14:00-16:00 för ett sällskap åt gången.

Läs mer här!

Söndag 4 juli, mellan 14-16 på Mittjasvallen, Edsbyn

För att välkomna installationen “When I Am Among the Trees” som just nu byggs upp i Svabensverk, bjuder designern Alice Kettle in till en möjlighet att prova på pilflätning! Vi väver olika former och provar hur det är att arbeta med materialet. Workshopen hålls i Svabensverk den 4/7 kl 11-16 och är gratis!

Läs mer HÄR

Söndag 4/7, kl 11-16, Svabensverk

Välkomna på en mysig eftermiddag och kväll i smedjan! Vi börjar tillsammans med barnen som bl.a. får testa på att göra ljud från nu och förr, och lite senare tänder vi grillen och picknickar tillsammans på säkert avstånd i en mysig gemenskap. Det bjuds på grillkorv av alla sorter, och kaffe så långt det räcker.
26/6 15.00 – 20.00 Jädraås Smedja
Läs mer här

Visa alla