Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

VÄXLINGAR — Bondeliv i bild på tre platser i Gävleborg

Hilding Mickelsson
Under sommaren visar projektet VÄXLINGAR en utställning med bilder av Hilding Mickelsson och Johanna Syrén på tre platser i Gävleborg. Tillsammans ställer Hiding och Johannas bilder frågor om vilka vi är och frågor om vart vi är på väg?

Utställningen visas på följande platser 2020: 

 

Edsbyns Museum 13 Juni–25 Juli (Hemsida)
Gammelstilla Café 21 Juni–2 Augusti (Hemsida)
Koversta Gammelby 21 Juni–13 Augusti (Hemsida)

 

Hur förändras människor och landskap? Vad finns kvar av generationers möda och hur relaterar vi till den? Fotoutställningen VÄXLINGAR visar nutida och dåtida bilder som tillsammans ställer existensiella frågor om vilka vi var, vilka vi är, och vart vi är påväg.

 

Utställningen består av bilder från Hälsingland och Gästrikland – vissa tagna i mitten av 1900-talet av bortgångne fotografen Hilding Mickelsson och andra tagna av fotografen Johanna Syrén. Under 2018 gav Hälsinglands Museum och Hilding Mickelsson-sällskapet Johanna Syrén tillgång till Hildings enorma bildarkiv och i utställningen VÄXLINGAR låter hon hans bondebilder möte hennes egna för att ge oss en tolkning av vår landsända.

 

Utställningarna kan både ses separat och tillsammans. På varje plats består utställningen av olika bilder, av vilka några relaterar till den kommun som utställningen visas i.

 

 

Projektet drivs av Konstfrämjandet Gävleborg i samarbete med Lokomotiv Bollnäs, Konst och Landskap, Hälsinglands Museum, ABF i Västra Hälsingland, Hofors och Gästrikebygden, med stöd av Region Gävleborg och Folkrörelsernas Konstfrämjande och Sandvikens Komun, 2019 fick projektet stöd av Bollnäs och Ljusdals Kommun.

.

ÖPPETTTIDER:

Edsbyns Museum
Datum: 13 Juni–25 Juli
Besöksadress: Långgatan 3,  Edsbyn
Öppettider: Måndag–fredag 13–16, Lördag 11–14
(Hemsida)

 

Gammelstilla Café
Datum: 21 Juni–2 Augusti
Besöksadress: Gammelstillav. 103a, Torsåker
Öppettider: Onsdag-söndag 11-16
(Hemsida)

 

Koversta Gammelby
Datum: 21 Juni–13 Augusti
Besöksadress: Berreksvägen 11, Österfärnebo
Öppettider: Alla dagar 13-17
(Hemsida)

  • Se text för platsSe text för adress
  • Se text för datumSe text för öppettider
  • Extern länk