Sandvikens nya ögon

Hur ser fjortonåringar på vår samtid, framtid, historia och stadsbild? Finns det utrymme för omformuleringar och våra tolkningar?

Murgårdsskolans åttondeklassare har under läsåret 21–22 deltagit i ett Skapande skola-projekt som heter Sandvikens nya ögon. I det har de sett, och gett sin blick på, Sandviken. Projektet drivs av konstnären Karin Bäckström och författaren Karin Nilsson och har genomförts på Kungen i Sandviken under några bildlektioner läsåret 2021/22.

De har tillsammans upptäckt platser, föremål, områden och de har även utnämnt konst. De har gett våra perspektiv på stan genom konstverk som de skapat och texter som de skrivit. Bilderna har de gjort genom slumpmässigt framtagna tekniker (de fick snurra på ett lyckohjul och fick typ kollage, kol, kladdkrita, akvarellfärg, foto och tusch). Elevernas texter kan vara historiska, otäcka, drömlika, känslosamma och framåtsökande.

Konsten samlas nu i en utställning på Galleri Lars Palm. Där kommer den att hänga under en period med start den 2 juni 2022. Konsten har även sammanställts i en publikation som släpps i samband med vernissagen. Den har också en karta så ni och andra kan följa våra vägar och tankar genom Sandviken.

Publikationen kan hämtas på Galleri Lars Palm / Backbeatbolaget (Fredriksgatan 35, Sandviken) Samt på Kulturcentrum i Sandviken (utanför Konsthallen). Den kommer också finnas att ladda ner från vår hemsida.

Visa alla