Konst & Sånt

En alternativ konstrunda i det offentliga rummet i Sandviken! Kartan är fylld med konst och sånt, allt möjligt, från smått till stort till fiktivt, sant och påhittat.

Tillsammans med Galleri Lars Palm (K.f. Backbeatbolaget) har vi producerat en alternativ konstrunda i det offentliga rummet i Sandviken. Kartan var inte en ersättning för GästrikKonst men representerar i alla fall en anledning att gå ut på promenad och en möjlighet till estetiska upplevelser i en tid av isolering. Promenera i ensamhet eller kanske med en vän, på lagom avstånd.

På kartan har vi märkt ut olika platser att besöka, vad du kan hitta där och fundera kring. Vi har samlat olika estetiska uttryck och historier kring det offentliga rummet utan att för den skull mena att detta är en slutgiltig kanon. Kartan handlar mer om nuet och vad som just nu, våren 2020 finns i att se i vårt gemensamma rum.

Kartan släpptes den 10 April som pdf på Backbeatbolagets hemsida.
Fram till 30 April går det att hämta kartan vid entrén på Kungen (Fredriksgatan 35), utanför Konsthallen på Kulturcentrum (Köpmangatan 3) och på Nya Bokhandeln i Sandviken (Hyttgatan 18)

LADDA NED KARTAN SOM PDF:
Konst och Sant_webversion_

Kartan produceras av K.f Backbeatbolaget och Konstfrämjandet Gävleborg. Tack till Sandvikens kommunarkiv, KOF – Kultur Gävleborg, Sandvikens Konsthall, David Palmberg (Stadsarkitekt), Bernt Claesson (Konstnär) och Nya Bokhandeln Sandviken för samarbete och kunskap!

Visa alla