Women walking talking grieving — av OTALT

I samband med "Konstnärlig samling - i Finnskogen" bjuder OTALT in personer som identifierar sig som kvinnor till ett performance i skogen.

“Women walking talking grieving” är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlorade naturmiljöer. På samma sätt som OTALT tidigare återtagit platser, och tagit plats, i staden, vill vi nu återta vår plats i naturen och tillsammans bearbeta de känslor som uppstår av förstörelsen av naturmiljöer och klimatförändringar eller annat värt att sörja i livet. Detta gör vi genom ett performance där vi vandrar, reflekterar, samtalar och dokumenterar i naturreservat, tillsammans med andra kvinnor.

Välkomna att följa med oss till ett närliggande naturreservat. Vi kommer att vandra (i en takt som passar alla), samtala, sörja och dokumentera.Samling kl 10 vid Folkets hus, Jädraåsvägen 28 i Jädraås. Vi samåker i de bilar som finns. Beräknad återkomst till Jädraås senast kl 13. Alla som identifierar sig som kvinnor är välkomna att delta.

Vi kommer att fotografera och dokumentera under vår performance, och förbehåller oss rätten att använda materialet, exempelvis i den gemensamma utställningen på Folkets hus som öppnar på onsdag 10 juli. Om ni vill följa med och gå, men inte vill bli fotograferade eller lämna ifrån er dokumentation, går det självklart bra, bara ni meddelar oss.

OTALT är en feministisk konstgrupp baserad i Arvika. 4-10 juli deltar de i Konstnärlig samling i Finnskogen som arrangeras av Konstfrämjandet Gävleborg.

Visa alla