Vandringsstigen — en grupputställning i Järvsö, Delsbo och Bergsjö

För-vernissage på Tingshuset i Delsbo fredag 14 juni kl 18-sent.

Vernissage på Stenegård i Järvsö lördag 15 juni kl 14-18

Stengård har öppet varje dag till och med den 6 juli kl 11-16
Tingshuset har öppet lördag-söndag kl 11-16

Vandringsstigen är en grupputställning för att reflektera över och utmana bilden av Hälsingland. Den är uppdelad på tre platser: Logen på Stenegård i Järvsö, Tingshuset i Delsbo och Konstföreningen Åkern i Bergsjö. På Stenegård kommer Nina Jensen göra ett platsspecifikt verk både i utställningslokalen och längs med en stig i närheten. Verket är deltagarbaserat och under öppningshelgen 15-16 juni kommer det gå att delta som publik i utförandet av verket. (Mer information på konstihalsingland.se) I tillägg visas verk av Erik Aronsson, Håvard Kranstad, Tilda Lovell, David Hammarberg och Anna Neander. På Tingshuset visas verk av Helena Bratt och Manthia Diawara. Hos Konstföreningen Åkern i Bergsjö kommer vi i augusti arrangera en filmvisning. Mer info om den kommer senare.

Utställningen har skapats av föreningen Konst i Hälsingland tillsammans med Upp på botten (Järvsö), Dellen kultur (Delsbo) och Kulturföreningen Åkern (Bergsjö). Den har utvecklats tillsammans med Konst i Hälsinglands konstungdomsråd, en grupp på 13 unga 16-21 år, för att undersöka hur uppdaterad, professionell samtidskonst kan göras relevant och tillgänglig på landsbygden i Hälsingland. Vandringsstigen är i projektet både en konkret stig och en tankefigur. För att citera en medlem i ungdomsrådet: “En stig är inte en väg. Den följer landskapet och byggs av att folk går där om och om igen.” Det ser vi som en passande analogi för hur vi med sensibilitet går in för att utmana etablerade narrativ om vad Hälsingland är, vad konst är och vem konsten är till för.

Stöd har mottagits av Region Gävleborg, Sörby vindkraftfond, Konstfrämjandet Gävleborg, Stenegård, ABF, Hudiksvalls kommun, Ljusdals kommun, Kulturrådet och Hälsinglands Sparbank.

Tillgänglighet på Stenegård och Tingshuset:

- Handikappanpassad toalett finns

- Lokalen är tillgänglig för rullstol

Visa alla