Sommarens utställningar — på Wij Valsverk

Dimen Abdulla

I sommar visar Anna Abrahamnsson, duon Diana Butucariu och Erik Lindeborg och konstnärerna Anna Åstrand, Julius Göthlin, Dimen Abdulla och Lisa Trogen Devgun konst på Wij valsverk!

Diana Butucariu och Erik Lindeborg - "Raw Materials"
De är utbildade på Konstfack respektive Musikhögskolan i Stockholm och sedan något år bosatta i Ockelbo. Deras senaste arbete har formats av det perspektivskifte som kommit av att flytta från storstan till landet. Vi får se skulpturer av naturmaterial och restprodukter som skapas vid grävningsarbeten och ljudbilder som skapas i mötet mellan natur och samhälle.

Anna Abrahamsson bosatt och verksam i Gävle. Hon arbetar med teckning, måleri, foto och installationer. Tema som återkommer är tiden, minnet och gemensamma minnen av platser, och processen är ofta påverkad av naturen på olika sätt.

Grupputställning: Anna Åstrand, Julius Göthlin, Dimen Abdulla och Lisa Trogen Devgun.

  • Anna Åstrand arbetar skulpturalt i ett läge av stök och struktur där olika sorters material och rumslighet möts i egen logik och känsla. I exakta detaljer och sammanhängande helhet rör sig Åstrands praktik samtidigt och sömlöst genom det inre livet och den yttre världen.

  • Julius Göthlin undersöker genom abstrakt måleri, möjligheterna att skapa tvådimensionella världar som befinner sig i en ständig rörelse – en närvaro – som har mer gemensamt med ljud, luft och ljus snarare än fysiska föremål.

  • Dimen Abdulla (f. 1984) är en multifacetterad konstnär, författare och dramatiker vars verk sträcker sig över olika medier, inklusive drama, performance, måleri och teckning. Hennes kreativa process kännetecknas av en avslappnad men tidlös inställning, där hon utforskar narrativa element med passionerade penseldrag, pasteller och känslomässigt uttryck. Hon har studerat dramatik vid Stockholms dramatiska högskolas utbildning och konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och representeras av Saskia Neuman gallery.

  • Lisa Trogen Devguns konstnärliga praktik grundar sig i den globala logistikens funktion och estetik, vars inflytande hon menar genomströmmar hela vårt samhälle. I hennes praktik jobbar hon med material från logistikområden såsom lastpallar och containers som kombineras med fotografi och collage för att bygga upp rumsliga installationer.

Arenan Wij Trädgårdar och Wij Valsverk är på väg att sommartid bli ett nationellt resmål för konstintresserade. Konstrådet på Wij i samverkan med Konstfrämjandet och med stöd av Ockelbo kommun arbetar för att ge besökare och fastboende ett rikt och varierat konstutbud.

Visa alla