Save the date! — Forum Konst

Forum Konst är Kultur Gävleborgs återkommande mötesplats och samtalsnod för konstfältet i Gävleborg. Den 21-22 augusti 2020 har vi - tillsammans med Kultur Gävleborg, kulturföreningen BackBeatBolaget och en rad andra regionala aktörer - förhoppningar om att kunna arrangera forumet i Sandviken.

Här blir Forum Konst ett tillfälle att fortsätta dialogerna efter höstens samtalsserie Samtidskonstens utveckling i Gävleborg. Men forumet blir också ett angeläget sammanhang där vi får chansen att mötas i gemensamma reflektioner och konstnärliga perspektiv på den omvälvande tid som vi befinner oss i nu. För kanske är det, att tänka tillsammans, viktigare än någonsin. Här vill forumet därför fungera som ett slags seismograf – ett instrument som är känsligt för små nyansskillnader och skakningar i jorden och som används för att registrera och bedöma omfattningen av olika skalv – och utifrån det bidra till att stärka konstens regionala ekosystem framöver. Mer information och program kommer.

Notera gärna datumen i din kalender och anmäl dig till: konst@regiongavleborg.se. Men observera att både datum och form för Forum konst kan komma att förändras i förhållande till rekommendationer kopplade till Covid-19.

Visa alla