Konstprojekt — i Öjung, Jädraås och Ljusne!

Amanda Selinder

Konstprojektet ”Det finns i Skogen” startar nu upp i Jädraås, Öjung och Ljusne! Genom tre konstnärliga processer kommer orterna att fungera som epicentrum för den senare sommarutställningen med samma namn. Försommarens projekt genomförs av konstnärerna Amanda Selinder, Natasha Dahnberg och Emma Sörensen.

Projekten ser olika ut beroende på vilken plats de genomförs på. I Jädraås kommer Emma Sörensen arbeta med platsens berättelser och ljudlandskap, på Konstkraft i Ljusne undersöks gamla möbler och prylar från invånare i Ljusne i ett möte med insamlad vass av Natasha Dahnberg, medan Öjungs skogar kommer genomsökas av Amanda Selinder på jakt efter mycel och svampsporer som kan användas till textilfärgning. I början på Juli kommer projekten vara klara och presenteras som en del av en sommarutställningen ”Det finns i skogen”. Sommarens utställning kommer presentera fler konstnärskap och verk som kretsar kring ”skogen” som tema och öppna i början på Juli. Mer om det kommer senare!

#skogenmellanossI Gävleborg stöds projektet av Region Gävleborg, Kulturrådet och Postkodlotteriets kulturstiftelse och genomförs i samarbete med ABF.

Visa alla