Konst och Sånt — en konstrunda i ensamhet

Tillsammans med Galleri Lars Palm har vi sammanställt en alternativ konstrunda i det offentliga rummet i Sandviken. Fylld med konst och sånt, allt möjligt, från smått till stort till fiktivt, sant och påhittat. Kartan är inte en ersättning för GästrikKonst men i alla fall en anledning att gå på promenad och en möjlighet till estetiska upplevelser.

På kartan har vi märkt ut olika platser att besöka, vad du kan hitta där och fundera kring. Vi har samlat olika estetiska uttryck och historier kring det offentliga rummet utan att för den skull mena att detta är en slutgiltig kanon. Kartan handlar mer om nuet och vad som just nu, våren 2020 finns i att se i vårt gemensamma rum.
.
Kartan släpptes den 10 April som pdf på Backbeatbolagets hemsida.
www.backbetbolaget.se
.
Kartan går att hämta vid entrén på Kungen (Fredriksgatan 35), utanför Konsthallen på Kulturcentrum (Köpmangatan 3) och på Nya Bokhandeln i Sandviken (Hyttgatan 18)
.
LADDA NER KARTAN SOM PDF:
Konst och Sant_webversion_
.
.
Kartan produceras av K.fBackbeatbolaget och Konstfrämjandet Gävleborg

Tack till Sandvikens kommunarkiv, KOF – Kultur Gävleborg, Sandvikens Konsthall, David Palmberg (Stadsarkitekt), Bernt Claesson (Konstnär) och Nya Bokhandeln Sandviken för samarbete och kunskap.

Visa alla