Futuristic collection or Archives of the present — Pop up-utställning, konstnärspresentation och performance av Hugo Hemmi

Hugo Hemmi

Ett evenemang på Länsmuseet Gävleborg med konstnären Hugo Hemmi som för närvarande vistas på Gaffel ateljéförening under konstnärsresidenset Optic X.

Schweiz-baserade konstnären Hugo Hemmi kommer att introducera sin konstnärliga verksamhet, som är interaktiv och ofta involverar keramiskt material. Vi kommer börja med en konstnärspresentation och fortsätta med en vandring med överraskningar i museet för att titta närmare på samlingen som inspirerat Hugo att skapa nya föremål under sin vistelse i Gävle.

Hugo Hemmis konstnärliga praktik är baserad i hans personliga resa, där konstnärliga fält och sociala praktiker länkas samman. Hugo började engagera sig i socialt arbete under sina studier vid universitet för socialarbete i Geneve. Efter examen valde han en konstnärlig inriktning och tog en masterexamen i fri konst vid Geneves universitet för konst och design – då han har en stark tro på konsten som en katalysator för sociala förändringar i samhället.

Optic X är ett treårigt residensprojekt organiserat av Konstfrämjandet Gävleborg tillsammans med Ateljéföreningen Gaffel i Gävle, Backbeatbolaget i Sandviken och Konst och Landskap i Ockelbo. Projektet stöds av Region Gävleborg och Iaspis.

Om Optic X: http://gavleborg.konstframjandet.se/…/optic-x/om-optic-x/

Evenemanget kommer att hållas i tillfälliga utställningssalen på entréplan, på Länsmuseet i Gävle

Evenemanget kommer att hållas på engelska.

Visa alla