Familjedag, grill- och musikkväll i Jädraås Smedja — med konstnären Emma Sörensen och Olle Tjern

Emma Sörensen

Välkomna på en mysig eftermiddag och kväll i smedjan! Vi börjar tillsammans med barnen som bl.a. får testa på att göra ljud från nu och förr, och lite senare tänder vi grillen och picknickar tillsammans på säkert avstånd i en mysig gemenskap. Det bjuds på grillkorv av alla sorter, och kaffe så långt det räcker.

15.00 – 17.00 Kreativa stationer för barn och vuxna. Bland annat möjlighet att testa rytmer tillsammans med Olle Tjern, slagverkare, och papper att måla på.

17.00 – 20.00 Grillen tänds och det bjuds på korv och kaffe. Under kvällen presenteras projektet Skogen mellan oss och Emma Sörensen spelar ett smakprov från sin arbetsvistelse här i Jädraås, inför öppnande av sommarens utställning. Ta gärna med valfri dryck.

Under kvällen finns tillfälle att skapa tillsammans, material finns på plats eller så tar du med något du arbetar med – sticka, tälj eller måla medan vi grillar och lyssnar på musik. Spelar du ett instrument? Ta med det så spelar vi ihop. Du bjuds in att om du vill vara med och samskapa en utställning som kommer ta plats i Jädraås under sommaren.

Vill du bara njuta av musiken, umgänget och korven går det självklart också jättebra! Ha gärna med filt att sitta på, annars finns också stolar och bänkar.

Kvällen är öppen och gratis men om du tycker att korven var mycket god eller musiken fantastisk så är det bara att swisha en frivillig slant.

OM PROJEKTET SKOGEN MELLAN OSS
Kvällen är en del av projektet Skogen mellan oss som i Jädraås bl.a. innefattar en arbetsvistelse för konstnären Emma Sörensen, och som under året knyter samman ett femtontal platser, byar och mindre orter över hela mellansverige i ett förenat konstprogram. En unik konstsatsning. Under kvällen berättar vi mer, men går också att läsa mer här:
http://skogenmellanoss.se/

Projektet drivs av Konstfrämjandet Gävleborg.

Visa alla