Erik Thulén — på Galleri Lars Palm

Utställningen Övertygelsen visar en fotoserie och en skulptur. Övertygelsen är en fortsättning på Eriks tidigare verk Sincerely yours, Zae’elx. I det verket bar Erik en dräkt som han gjort till en lajvkaraktä under en vernissage, för att sedan ställa ut den.

Erik är intresserad av den sortens möten och vill med denna utställning testa en ny vinkel genom fotografierna och dess dokumentära grepp. Erik lajvar inte längre men gjorde det mycket när han var yngre och den världen är fortfarande en stor del av honom. Som konsthantverkare ser han ett enormt värde i lajv som materiell kultur. Det kan handla om allt från dräkterna och hantverket, till kulturen runtikring som präglas av att vilja lära sig och göra själv. Viktigast av allt är vad det syftar till och för Erik handlar det om att förverkliga en fantasi genom sig själv, och det är en mäktig upplevelse.

”För mig har det varit svårt att stå för lajvandet för jag upplever att det oftast setts som något konstigt och knäppt. Den här utställningen handlar om att ta lajvet på allvar både för mig personligen och i konsthantverket som fält.”

Erik Thulén är konsthantverkare utbildad på Stenebyskolan i Dals Långed och på Konstfack i Stockholm. Erik kommer från Leksand i Dalarna men bor numera i Stockholm.I huvudsak arbetar han med skulptur och installation i många material och medier. Erik inspireras av scenografi som format, och miljöer som använder flera beståndsdelar i en berättelse. Till exempel ett lajv, ett altare eller en teater.

Övertygelsen är den fjärde och sista delen i utställningsserien ”Performing Craft”. Utställningen öppnar den 24 Februari med en vernissage kl 19.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gälvleborg.

Visa alla