Deltagare sökes! — Semestra med Kom till Byn

Konstfrämjandet Gävleborg söker 3 personer som vill delta i konstprojektet ”Kom till Byn!” Ett deltagarbaserat konstverk som utspelar sig på tre orter i Gävleborg under sommaren 2016. Varje deltagare får ta del av en annorlunda semester på av en av platserna, Ovanåker, Hofors eller Österfärnebo och Gysinge.

Tillsammans med konstnärerna Karin Bäckström och Jon Perman reser deltagaren runt i en av kommunerna under 5-4 dagar, bor på lokala vandrarhem eller hotel, äter på lokala restauranger och testar på aktiviteter som ortsborna tipsat om. Deltagarna blir själva en del av konstprojektet och måste själva vara intresserade och öppna för att träffa människor och delta i olika aktiviteter, och medvetna om att resan dokumenteras och publiceras på bloggen. Konstfrämjandet Gävleborg står för deltagarnas omkostnader (resa, boende och frukost, lunch och middag) i samband med projektet.

Konstnärerna har under våren arbetat med en förstudie och börjar nu samla in förslag på vad ortsborna själva tycker är det bästa med platsen de bor på. Förslagen används som grund för en vad deltagarna får se och uppleva under semestern. Vad som visas upp av varje plats beror på vilka förslag som lämnas in, det kan vara promenader, utsikter, föreningar eller caféer. Den semestern kommer dokumenteras och publiceras på projektets blogg, som en alternativ turistguide till platsen.
Vi söker någon som:
– Aldrig har varit på platsen förut
– Som vill ta på sig rollen som ”gäst” i konstprojektet
– Som är nyfiken på orten och vill veta mer om den
– Som har möjlighet att delta under någon av de för orterna bestämda perioderna

Perioderna för respektive ort är:
Ovanåker: 6 – 10 Juli
Hofors: 10 – 14 Augusti
Österfärnebo & Gysinge : 1 – 4 September

Vill du vara med?
Skicka in en anmälan till vår mail: semester@komtillbyn.se
Berätta om dig själv, varför du vill vara med. Skriv vilken plats du vill besöka och varför du vill besöka just den platsen. Skriv även med kontaktuppgifter så vi kan nå dig!

Urval: Konstnärerna kontaktar själva ett urval av de sökande, för fortsatt kontakt via skype, där dom får möjlighet att berätta mera och ställa frågor till sökande. För att hitta tre personer som passar in i projektet.
ANSÖK SENAST:
Ovanåker: 23 Juni
Hofors: 27 Juli
Österfärnebo och Gysinge: 18 Augusti

Visa alla