Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Vianney Fivel — utställning genom residensprogrammet Optic Suede

Efter att ha tillbringat lite mer än en månad i Sandviken som residenskonstnär, kommer Vianney Fivel att presentera en rumslig installation i stora salen på Kungen den 23 november!

Verket är sammansatt av en video, baserad på utklipp av reklam kopplad till Sandvik och Sandviken samt en kopia av en av husets tappor, som gör det möjligt för åskådarna att få tillgång till scenen. Till installation har musikgruppen Pavillon (Genève) skapat ett soundtrack.

OPTIC-Suède är ett ”Artist in residency”-program kopplat till Sandviken och Kungen-huset! Under hösten 2019 har projektet tagit emot en konstnär från Schweiz som har vistas i Sandviken under två månader. Konstnären har haft en egen ateljé på Kungen och genom Galleri Lars Palm och Backbeatbolaget introducerats till den lokala scenen i Gävle, Sandviken och Ockelbo.

Årets pilotprojekt genomförs i samarbete med Picto Association (Geneve), Gaffel (Gävle), Konst och Landskap (Ockelbo) och Konstfrämjandet Gävleborg. Projektet stöds av Region Gävleborg och genomförs i samverkan med IASPIS, Konstnärsnämndens internationella program för bild och formkonst. Projektet drivs av konstnärsduon [krig], Karin Bäckström och Jon Perman, också aktiva i Galleri Lars Palm.

  • Kulturhuset KungenFredriksgatan 35 Sandviken
  • 23/11–1/12Se text för öppettider
  • Extern länk