Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Utställning med Jenny Käll och Moa Gustafsson Söndergaard — på Galleri Lars Palm

Jenny Käll och Moa Gustafsson Söndergaard
Utställningen En kaffefläck på en duk blir till en ö i stilla havet är resultatet av första akten av konstnärerna Jenny Käll och Moa Gustafsson Söndergaard skulpturala samarbetsprojekt. Utställningen visas på Galleri Lars Palm i Sandviken.

I en installation där mjukt möter hårt, flytande blir fast och insida vänds ut har konstnärernas verbala dialog sinsemellan fått fortsätta genom det materiella språket.

Jenny Käll och och Moa Gustafsson Söndergaard träffades på Masterutbildningen i Fri Konst på Umeå Universitet där de fann ett gemensamt skulpturalt släktskap. Jenny är född i Kungsör och nu verksam i Örebro och har tidigare ställt ut på bla Galleri Verkligheten, Bildmuseet, AVA Gallery i Hongkong och Inter Arts Center. Moa Gustafsson Söndergaard är född i Gävle och nu verksam i Malmö. Hon har tidigare ställt ut på Visby Konstmuseum, Röda Stens Konsthall, Bildmuseet samt galleri Andersson Sandström i Stockholm.

Utställningen öppnar den 25 Januari med en vernissage kl 18.00.
Därefter är galleriet öppet: Fre:, Lör, Sön: 12-16.

Utställningen produceras av K.f Backbeatbolaget i samarbete med ABF Gästrikebygden och Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

  • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35 Sandviken
  • 25/1–16/2Se text för öppettider
  • Gratis