Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Sommarutställningar — på Wij Trädgårdar

I sommar visas tre utställningar på Wij Trädgårdar! I ateljén visas först foto av Jostein Skeidvoll och sedan skulpturer och bilder av Diana Andersson. I Wij Valsverk visar Kenneth Håkansson en utställning inspirerad av skog och vatten i omgivningarna kring Brattfors.

JOSTEIN SKEIDSVOLL
Plats: Ateljén,
Datum: 1juni – 14 juli.
Öppettider: alla dagar kl 10-16
Utställningen består av två delar: ”Med slutna ögon, mellan dröm och verklighet”–Framkallade färgbilder som gestaltar ett tillstånd mellan sömn och vakenhet. ”SPÅR” – Svartvita bilder med mer lågmäld karaktär


KENNETH HÅKANSSON

Plats: Wij Walsverk
Datum: 15/6 till 11/8
Öppettider: alla dagar kl 10-16
”Allt flyter” – ett allkonstverk som består av foton, målningar, grafik, video och installationer. Kenneth har inspirerats av skog och vatten som omger ateljén och bostaden i Brattfors. Titeln på utställningen kan även tolkas som ett mentalt eller socialt tillstånd.
 


DIANA ANDERSSON

Plats: Ateljén,
Datum: 20 juli – 7 september.
Öppettider: alla dagar kl 10-16
En utställning med skulpturer och bilder. Diana Andersson är skulptör som arbetar mest i marmor men även i järn och betong.  Det kan röra sig om fågelholkar, alkemi och gammal läkekonst, materiallära, religion, historia, växter, djur; allt påverkar och befruktar hennes konst. Hennes säregna gestalter är existenser längs en glidande skala mellan människa-djur, med en dualism som låter oss se människan i djuret och vice versa. Det djuriska har individ och personlighet.

  • Wij TrädgårdarOckelbo
  • Se text för datumSe text för öppettider