Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Nu startar våren — på Klotterinstitutet

Nu drar vårt projekt ISKX-klotterinstitutet igång vårens kursen och workshops på Kungen i Sandviken!

ISKX är en konstnärlig, kreativ konstbildning för unga som drivs av Konstfrämjandet Gävleborg tillsammans med K.f Backbeatbolaget. Projektet håller till i kulturhuset Kungen. Där får deltagarna prova på olika kreativa sätt att uttrycka sig med handledning av konstnärer. På kungen finns möjligheter att experimentera med ett brett spektra av uttryck såsom teckning,måleri, trä och textilslöjd, screentryck. Ordet “klotter” används som ett pedagogiskt grepp för att undvika prestationsångest och skapa kreativitet. 🌟

 

PROGRAM MARS-APRIL 2019

Screentryck
20/3–3/4
Onsdagar 18.00
Lär dig trycka dina egna screentryck på papper och textil!
(från 13år)

Screentryck är en enkel tryckmetod som kan användas till de flesta material.Lämpligt för den som vill trycka affischer, kläder, klistermärken mm.Vi börjar, i sann klotter anda, med att trycka och tar sedan reda på vad vi gjort. Vi går igenom hela processen från ide till original och vidare till färdigt tryck.

 

Banderoller och slagord med ISKX!
10/4–17/4
Onsdagar 18.00
Bygg, måla och tryck dina egna banderoller
(från 13år)

Banderoller och slagord är enkla och fredliga verktyg för att göra sig hörd i offentligheten.Lite lagomt innan första maj är ni välkomna att göra eran alldeles egna banderoll tillsammans med klotterinstitutet. Vi tillhandahåller allt material men vill ni ta med något eget går det givetvis bra.

 

Inte bara titta – Gör!
19/4–22/4
GästrikKonst på Kungen 11.00–16.00
Prova på spray, stenciler och kvastpenslar m.m.
(från 13år)

Att titta på konst är trevligt och så men det är också roligt och givande att delta.Under påsken har vi öppet 4 dagar i rad och skapar konst tillsammans med hjälp av stenciler, spray, egengjorda pennor och penslar! Det kostar ingenting och inga förkunskaper krävs.
Drop in mellan 11.00–16.00

 

  • Kulturhuset KungenFredriksgatan 35 Sandviken
  • 20/3–22/418.00–21.00
  • 100% gratis