Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Konst på Bangen!

I år visar vi ännu en utställning på Bangens Jazzfestival i Sandviken! Utställningens utgångspunkt är regional samtida konst.

Utställningen består av konstnärer verksamma i, eller med anknytning till Gävleborg.  Vi ser sammanhanget som ett tillfälle att lyfta fram regionala konstnärer. Förra årets festival var välbesökt och konstpubliken stor! På söndagen är det även gratis att besöka festivalområdet, och då finns det möjlighet att se utställningen utan kostnad.
På söndagen arrangerar Bangen en ”barndag” där barn och unga får möjlighet att delta i workshops med musiker. Konstfrämjandet Gävleborg kommer erbjuda möjlighet att prova på att spraya. Utställningen flyttas sedan till K.F. Backbeatbolagets Galleri LarsPalm i Kungen-huset. där den visas till och med 15 Juli.

Genom att visa konst på olika platser där människor vistas kan vi kanske skapa ett större och bredare intresse för den samtida konsten. Konstfrämjandet Gävleborg driver sedan tidigare projekten Kom till byn, ett socialt och tidsbaserat konstverk som utspelat sig på tre olika platser i Gävleborg där arenor för samtida konst saknas, och Institutet för Samtida Klotter som syftar till att utveckla utbilda och studera fenomenet klotter i alla dess former.

 
Utställande konstnärer:
Marie Lindgren – Glas
Abigail Janjic – Textil
Jens Salander – Måleri
[krig] – Elektronisk Makremé
Easy1 – Måleri
Åsa Langert – Skulptur

  • Sandvikens stadspark
  • 29/6 - 1/7 samt utställning på Galleri Lars Palm tom. 15/7
  • Gratis inträde på festivalområdet söndag 1 juli 13-16