Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Kom till Byn Buss! — en guidad tur till Österfärnebo och Gysinge

Upplev Johans resa i Österfärnebo och Gysinge med projektet Kom till Byn genom en guidad busstur! Hör rösterna från människorna Johan träffade och se platserna hen besökte!

Till Österfärnebo och Gysinge reser vi med buss i besökaren Johans fotspår. Konstnärsduon [krig] guidar och berättar om projektet under resans gång. Vi gör ett antal stopp där vi på egen hand upplever platser som Johan besökte. Under resan finns möjlighet att köpa lunch, fika eller äta medhavd matsäck.

 

Konstprojektet ”Kom till Byn” genomfördes i tre kommuner i Gävleborg 2016. Projektet drevs av konstnärsduon [krig] som ville uppmärksamma frågor och diskussioner om identitet, värde och drömmar kopplat till dessa platser. En person som aldrig besökt platsen förut, bjöds in till att följa med på en resa som fylldes med aktiviteter som de boende själva föreslagit att besökaren (Johan) borde pröva på eller se. Själva konstverket bestod av händelser, möten och samtal. Resan finns dokumenterad i ljud och bild på projektets hemsida.

 

Avgång från Gävle (Gävle Central hållplats X): 9.00 Sandviken (Jerntorget) 9.30 Österfärnebo (Österfärnebo Kyrka) 10.10.
Vi räknar med att vara tillbaka i Gävle runt 14.00-15.00

 

Vill du följa med?
Resan är kostnadsfri men anmälan krävs.
Anmäl dig via Folkteatern: http://folkteaterngavleborg.se/program/sandviken/?tillfalle=2018-04-14-0900#boka

 

Evenemanget genomförs i samarbete med Folkteatern Gävleborgs festival ”Drömmmar och Demokrati”

  • Bussresa till Österfärnebo och Gysinge
  • 14 AprilAvgång Gävle: 9.00 Sandviken: 9.30 Österfärnebo:10.10.
  • Gratis
  • Extern länk