Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Kom till Byn Bussen — en rullande presentation av Johans resa i Ovanåker

Upplev Johans resa i Ovanåker med konstprojektet Kom till Byn genom en rullande presentation med buss! Hör rösterna från människorna Johan mötte och se platserna han besökte!

Konstprojektet ”Kom till Byn” genomfördes i tre kommuner i Gävleborg 2016. Projektet drevs av konstnärsduon [krig] som ville uppmärksamma frågor och diskussioner om identitet, värde och drömmar kopplat till dessa platser. En person som aldrig besökt platsen förut, bjöds in till att följa med på en resa som fylldes med aktiviteter som de boende själva föreslagit att besökaren (Johan) borde pröva på eller se. Själva konstverket bestod av händelser, möten och samtal. Resan finns dokumenterad i ljud och bild på projektets hemsida.

Vi reser med buss i besökaren Johans fotspår. Konstnärsduon [krig] berättar om projektet under resans gång. Vi lyssnar på ljudklipp från resan och ser platser och landskap genom bussfönstret. Vi stannar för fika på en plats som Johan besökte. Bussen avgår från Folkets Hem i Edsbyn. Resande från Gävle äter lunch på egen hand i Edsbyn innan avgång. Under resan finns möjlighet att köpa fika eller äta medhavd matsäck.

Avgång från Gävle (Gävle Central hållplats X) 10.00 Avgång från Edsbyn (Folkets Hem): 13.00
Turen i Ovanåker beräknas vara klar mellan 15.00 – 15.30. Resande från Gävle får räkna med extra restid tillbaka till Gävle.

Vill du följa med?
Resan är kostnadsfri men anmälan krävs.
Anmäl dig via Folkteatern.

Evenemanget genomförs i samarbete med Folkteatern Gävleborgs festival ”Drömmmar och Demokrati”

  • Folkets hem, Edsbyn
  • 6 maj13.00
  • Konstnadsfritt