Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Gör en egen fana — med Ruben Wätte

Ruben Wätte besöker Institutet för Samtida Klotter! Gör din egen fana toch lyssna på när Ruben Wätte presenterar sin konst på Kungen.


Ruben har dom senaste åren jobbat med inriktning mot omfattande konstnärliga forskningsprocesser och självorganiserad kunskapsproduktion.

En kort presentation om Ruben:

”Vad är egentligen konst och vad kan en konstnär göra?

Något som jag ofta möter är att många människor har en ganska begränsad bild av vad konst är för något, vilket också begränsar deras tankar om vad en konstnär gör. Det här är ingens fel, det är bara en föråldrad konstsyn som bitit sig fast. Jag arbetar med konst, men jag skapar väldigt sällan konstverk, som t.ex. målningar eller skulpturer. Istället försöker jag skapa förståelse och förändring, både i mig själv och i min omvärld. Det betyder att jag gärna använder konstens och konstnärens frihet till att utforska och utmana, men för mig är konsten större än de små och stora uppror jag oftast arbetar med. Konsten rymmer både fest och protest, både forskning, äventyr, lek och allvar. Jag ser fram emot att presentera min konstnärliga praktik för er, men också emot att tillsammans med er genomföra ett litet konstnärligt ordningsbrott. Jag tror nämligen inte att intellektuell förståelse är tillräckligt. För att det ska bli riktigt intressant, både för mig och för er som vill vara med, måste vi se till att skapa några direkta erfarenheter. Vi måste prova någonting tillsammans.”

  • KungenFredriksgatan 35
  • 11/1018.00