Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Easy1 — på Galleri Lars Palm

För Easy är konstens rum inte något mål och har aldrig varit något som har varit intressant i sig, det är väggarna där ute. På Galleri Lars Palm visas en separatutställning med en konstnär som har en helt annan utgångspunkt en just ett vitt rum. Skapad enligt principen: precis samma sak som ute, fast inne.

De senaste 2-3 åren som aktiv målare så har Easy gjort över 500 olika verk (och oräkneligt antal tags). Easy är uppvuxen i Sandviken, men bor och verkar både i Sverige, Spanien och på andra platser. Den senaste tiden händer det saker längs motorvägarna och tunnlarna i Sandviken. Och för ett halvår sedan dök Easy’s namn upp på fyra skorstenar i centrala Sandviken. Ett verk som Easy hade klurat på i ett halvår innan det blev av.

 

Easy befinner sig i samtalen mellan målningar och staden, kampen om det offentliga rummet. Kanske ett egoistiskt behöv av att synas, att se sitt namn i staden, att ta sig rätten att få berätta att en finns. För samtiden och framtiden. Målandet blir en alternativ kommunikation i staden och förvandlar samtidigt arkitekturen och dess oskrivna regler till ett avancerat spel. Att se staden som en möjlighet. En skrot med rostiga bilar blir duken, eller ett tåg eller tunnel vid motorvägen, fyllt av möjligheter.

 

 

  • Galleri LarsPalmFredriksgatan 35, Sandviken
  • 15/10-6/11Vernissage 15/10 kl 18.00
  • Extern länk
  • Öppettider: Onsdagar:17-19 Lör-Sön 14-16