Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Diana Butucariu och Erik Lindeborg — utställning på Galleri Lars Palm

Diana Butucariu och Erik Lindeborg presenterar installationen Trying to connect på Galleri Lars Palm. Trying to connect är en generativ konstinstallation där åskådarnas interaktion med föremålen i rummet formar det omgivande musiklandskapet, och uppmuntrar och influerar ytterligare interaktion.

Erik och Diana utforskar tillsammans möjligheterna att integrera elektronik och dataprogrammering med kreamik och hantverksprocesser. Deras arbete är också en undersökning av effekterna – möjligheter och krav – som modern teknik har på de uråldriga mänskliga aktiviteterna att skapa musik och keramik.

Diana Butucariu tog sin masterexamen från Konstfack 2014 och arbetar som keramikkonstnär, illustratör och grafisk designer i Sverige och Rumänien.

“I min konstnärliga process arbetar jag med skulpturala föremål där tekniker från olika hantverk förs samman. Variationen i material, texturer och färger guidar sinnena, och påminner om föremålens påtaglighet och rörelse. Mina verk inbjuder åskådaren till en dialog om identitet and kulturella skillnader, traditioner och sociala normer.”

Erik Lindeborg är pianist, kompositör och musikproducent med masterexamen från Kungliga Musikhögskolan. Eriks bakgrund i det improvisatoriska tankesättet i jazzmusik leder honom för närvarande mot algoritmiskt skapad, själv-genererande musik.

Utställningen öppnar den 21 Oktober med en vernissage kl 19.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen är den andra i serien ”Performing Craft” och produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gälvleborg.

  • Galleri Lars PalmFrdriksgatan 35
  • 21/10 - 5/11Vernissage 21/10 kl 19.00
  • Öppettider: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16.