Artist Talk — med BOOM!

Tillsammans med Backbeatbolaget/GalleriLarsPalm har vi initierat en serie artist talks som publiceras på Backbeatbolagets Youtube-kanal! Först ut är Glasgruppen BOOM! 🔥 där vi pratar om konsten för konsten i tiden!

BOOM! är en kvinnoseparatistisk glasgrupp som startade 2015, utifrån ett behov av att skapa nya arenor för svenskt glas och på jämställda villkor och har sedan starten skapat olika typer av diskussionsforum, genomfört utställningar, publika performances, gett ut två publikationer, byggt en mobil glashytta och genomfört ett antal workshops med barn och unga, som fått prova att blåsa glas i den.

BackBeatBolaget TV är en kanal för konst, musik och lite allt möjligt som händer kring på Backbeatbolaget, eller vad vi har lust med. Vi arbetar som vanligt med trial by error och gör det vi tycker är kul och intressant. Kanalen kommer utvecklas stegvis och nu i början, väldigt lugnt. Men, prenumerera gärna! Så kommer ni inte att missa något i framtiden.

Programmet produceras i samarbete med Studiefrämjandet och Konstfrämjandet Gävleborg och med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

Visa alla