Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Magdalena Nordin — Utställning på Galleri Lars Palm

Efter att en tid burit på känslan av att hon sakta bevittnar konstens död och med hjälp av ”Uppfostran genom konsten”, försöker Nordin åter formulera konstens mening, både för sig själv och för omvärlden.

Utställningen öppnar UTAN vernissage den 21 November.
Vill du besöka utställningen går det bra att anmäla sig via google forms. Ange dag och tid ni önskar komma. Öppettiderna är: Fre-Sön 12-16. Vi tar emot ett sällskap åt gången med högst 3 personer i galleriet samtidigt. Anmäl dig via detta formulär: https://forms.gle/SLRYCy8qZUsPqHrt8

 


 

Uppfostran genom konsten, skriven av Herbert Read, gavs ut 1943. Boken fungerar som en slags handbok hur man demokratiskt fostrar medborgarna genom att låta dem skapa konst. Herbert Read var anarkist och hans texter utgår från modernismens idéer om att använda konsten som en frigörande kraft för människan. Det slutliga målet med skapandet – en demokratisk revolution.”
(text skriven av Madelaine Sillfors)

 

Magdalena Nordin är född 1980, är uppväxt i Umeå och bor i Norrsundet. Hon är utbildad på Konstfack och tog sin master i fri konst 2009. Hon arbetar med video, performance, text och måleri.

 

Öppettider: Fre, Lör, Sön: 12-16. På grund av rådande pandemi har vi en besöksrestriktion på 3 besökare åt gången i galleriet. Tänk på att inte besöka oss om du är sjuk!


Backbeatbolaget kommer även visa utställningen digitalt via sin hemsida, Backbeatbolaget TV och sociala medier. Håll utkik!

Presentation av utställningen” Det naturliga motgiftet mot objektiv rationalism” av Magdalena Nordin, på Galleri Lars Palm. Videon publiceras i samband med öppningen utställningen som på grund av Corvid-19 öppnade utan vernissage.

 

 

Trött på att sitta hemma? Skapa din egen banderoll och gör demokratisk revolution i det offentliga rummet! Uppnå den slutgiltiga frigörelsen med en enkel metod som Magdalena presenterar i sin utställning på Galleri Lars Palm. Det enda du behöver är en rulle papp, någon sorts färg, penslar och lite natur.

 

Kliar det i fingrarna? Skapa en egen abstrakt komposition för en stor väggyta! Uppnå den slutgiltiga frigörelsen med en enkel metod som Magdalena presenterar i sin utställning på Galleri Lars Palm. Det enda du behöver är en rulle papp, sax, penna och lite natur.


 

Utställningen produceras i samarbete med ABF Gästrikebygden och Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

  • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35, Sandviken
  • 21/11–13/12Se text för öppettider
  • Gratis
  • Extern länk