Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Magdalena Nordin — Utställning på Galleri Lars Palm

Efter att en tid burit på känslan av att hon sakta bevittnar konstens död och med hjälp av ”Uppfostran genom konsten”, försöker Nordin åter formulera konstens mening, både för sig själv och för omvärlden.

Utställningen öppnar med en vernissage den 21 November kl 18.00. Kvällen inleds med en workshop i ”Fritt Skapande”, kopplad till utställningen. Efter workshopen bjuder vi på en gemensam middag med konstnären. Begränsat antal platser. Anmäl dig via Google Forms: https://forms.gle/nEk2oeqHnQD931z78
—————–

Uppfostran genom konsten, skriven av Herbert Read, gavs ut 1943. Boken fungerar som en slags handbok hur man demokratiskt fostrar medborgarna genom att låta dem skapa konst. Herbert Read var anarkist och hans texter utgår från modernismens idéer om att använda konsten som en frigörande kraft för människan. Det slutliga målet med skapandet – en demokratisk revolution.”
(text skriven av Madelaine Sillfors)

 

Magdalena Nordin är född 1980, är uppväxt i Umeå och bor i Norrsundet. Hon är utbildad på Konstfack och tog sin master i fri konst 2009. Hon arbetar med video, performance, text och måleri.

 

Öppettider: Fre, Lör, Sön: 12-16. På grund av rådande pandemi har vi en besöksrestriktion på 3 besökare åt gången i galleriet. Tänk på att inte besöka oss om du är sjuk!

 

 

Utställningen produceras i samarbete med ABF Gästrikebygden och Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

  • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35, Sandviken
  • 21/11–13/12Se text för öppettider
  • Gratis
  • Extern länk