Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Juni 2021

Nyheter

Det finns i skogen — Konstutställning

Den fjärde juli öppnar sommarens stora utställning “Det finns i skogen” i Gävleborg! Utställningen tar sig an temat “skogen mellan oss” på bredast möjliga vis och visar konstverk av flertalet konstnärer, på olika platser i Ockelbo, Ljusne, Jädraås, Svabensverk, Mittjasvallen och Ovanåker. Res genom landskapet i jakt på konst!

Fläta pil — med Alice Kettle

För att välkomna installationen “When I Am Among the Trees” som just nu byggs upp i Svabensverk, bjuder designern Alice Kettle in till en möjlighet att prova på pilflätning! Vi väver olika former och provar hur det är att arbeta med materialet. Workshopen hålls i Svabensverk den 4/7 kl 11-16 och är gratis!

Växtfärgning på Mittjasvallen — Med Amanda Selinder

Prova på växtfärgning tillsammans med konstnären Amanda Selinder. Utforska vad det finns för pigment i närområdet och testa att göra din egen färgning med garn eller tyg, på Mittjasvallen!

 • Mittjasvallen12 kn norr om Edsbyn väg 678 (mot Färila)
 • 4/714.00–16.00
 • Gratis!
 • Läs mer

Tor Cederman — Utställning i Wij Valsverk

"Jag vill slita fram allt ur garderoberna och byrålådorna! Förvandla avståndet mellan fult och fint till konst! Låta alla drömmar om ett bättre och vackrare liv få flyga fritt! "Tor Cederman visar utställningen "Hemtamt – mellan dröm och virklighet" i Wij Valsverk, Ockelbo!

 • Wij ValsverkWij Trädgårdar, Ockelbo
 • 26/6-15/811-17
 • Läs mer
 • Var Dags Led nu på plats i Älvsbyn

  Norrbotten Som del av Ida Isak Westerbergs konstverk Var Dags Led har nu promenadkartor placerats ut runtom i Älvsbyn, Muskus och Vidsel. Välkommen förbi att hämta en, följ promenadstigarna och kanske upptäcker du nya stråk i ditt närområde eller får en nya upplevelser av promenader du redan känner till!

  Läs mer
 • En konsthall i skogens kant

  Västmanland Välkommen på invigning och omfattande programverksamhet i konsthallen vid skogens kant!

  Läs mer
 • Ett träd ingen skog

  Bergslagen Inom ramen för Skogen mellan oss samarbetar Konstfrämjandet Bergslagen och NorART i och med utställningen ”Ett träd ingen skog”. Utställningen pågår i konsthallen Bryggeriet mellan 19/6 och 1/8. Välkomna!

  Läs mer
 • Vad är en skog?

  Vad är en skog? Vad är en kolbädd? Vad är naturvård, eller för all del vad är en soptipp? I Tiveden har konstnären Anna Bergström utforskat ett av traktens kalhyggen i samband med byggandet av ett landartverk.

  Läs mer
 • Horisont Hospitalet

  Uppland Utställning med Muhammad Ali, My Lindh, Jonas Nobel, Eric Magassa, Olof Marsja, Fatima Moallim, Alex Rosa, Chun Lee Wang Gurt, Yemisi Wilson och Ruben Wätte. Curator Johanna Uddén, co-curator Martina MacQueen.

  Läs mer
 • Känn en bygd – vandring kring Rogsån

  Dalarna Konstnären Lina Sofia Lundin bjuder in till en vandring i skogs- och ålandskapet vid Rogsjön norr om Falun.

  Läs mer