Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Juni 2021

Nyheter

  • Nytt residensprogram för bildkonstnärer i arkivmiljö

    Stockholm Konstfrämjandet Stockholm och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek lanserar ett gemensamt residensprogram för bildkonstnärer. Först ut blir konstnären Ingela Johansson. Syftet är att utveckla infrastrukturerna för konstnärlig produktion och skapa nya möten mellan arbetarhistoria och bildkonst.

    Läs mer
  • Sara Nielsen Bonde på Galleri Svarta Gran

    Dalarna I utställningen URHOLKAT arbetar Sara Nielsen Bonde med trädets materialitet. Hennes skulpturer flyttar gränserna för hur trädets beståndsdelar uppfattas, där hon med ett analytisk sätt dissekerar och hopsätter barken och kärnveden på nytt, och byter ut det organiska material mot industrialiserade.

    Läs mer