Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Maj 2021

Nyheter

Women walking talking grieving — med Otalt

Women walking talking grieving är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlorade naturmiljöer. OTALT vandrar, reflekterar, samtalar och dokumenterar i naturreservat och nationalparker tillsammans med andra kvinnor.

 • Långängarna Naturreservat812 93 Sandviken
 • 3/6 och 4/617.00 och 12.00
 • Läs mer

Konstprojekt — i Öjung, Jädraås och Ljusne!

Konstprojektet ”Det finns i Skogen” startar nu upp i Jädraås, Öjung och Ljusne! Genom tre konstnärliga processer kommer orterna att fungera som epicentrum för den senare sommarutställningen med samma namn. Försommarens projekt genomförs av konstnärerna Amanda Selinder, Natasha Dahnberg och Emma Sörensen.

 • Öjung, Ljusne, Jädraås
 • 1/5–30/6
 • Läs mer

Vague research studios — på Galleri Lars Palm

Vague Research Studios; Kajsa G Eriksson, Lena Berglin och Maria Magnusson; genomför en energi-ritual och premiärvisar samtidigt filmen RITUAL (50 min) på Galleri Lars Palm i Sandviken. Filmen utforskar energigirighet som samhällsfenomen och ritualen som konstnärlig metod.

 • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35 Sandviken
 • 15/5–6/6Se text för öppettider
 • GRATIS!
 • Läs mer

Open Call — OPTIC Residency in Geneva!

OPTIC in now accepting applications for 2021 Residency program in Geneva Switzerland! During July the 14th and September the 14th 2021 the residency is addressed to a Swedish artist to work in Geneva, by Open Call.

 • Östhammars konstsalong

  Uppland Nu öppnar Östhammars Konstsalong med lokala konstnärer, både professionella och amatörer. Urvalet gjordes av en professionell jury ledd av Johanna Uddén, verksamhetsledare på Konstfrämjandet Uppland. Övriga juryledamöter var Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierp och Jon Hulander, kulturstrateg i Knivsta.

  Läs mer
 • Persbo Skulpturpark

  Fredrik Strid har skapat en skulpturpark vid sin ateljé. Här finns verk av Helene Edgren, Anna Ekman, Cecilia Järdemar, Leif Elggren, Leif Homstrand, Lisa Jeannin, Rolf Schuurmanns, Thomas Karlsson, Tryggve Luktvasslimo, Patrik Nilsson och Johan Strandahl.

  Läs mer
 • Nya verk i Skulpturparken Ängelsberg

  Västmanland Kulpturparken Ängelsberg är belägen i anslutning till världsarvet Engelsbergs bruk i Fagersta kommun och det lilla stationssamhället Ängelsberg vid Bergslagsbanan, och är lätt att ta sig till även för den som saknar bil.

  Läs mer
 • Vi söker en projektledare

  Skåne Konstfrämjandet Skåne söker en nytänkande projektledare med start 7 september! Skicka din ansökan till skane@konstframjandet.se senast 7 juni.

  Läs mer
 • Samtal utifrån utställningen Var ska vi äventyra?

  Stockholm Vi är glada över att tillsammans med Södertälje Konsthall presentera ett digitalt samtal med utgångspunkt i Ingela Johanssons fantastiska utställning Var ska vi äventyra? Medverkar gör: Ingela Johansson, Olivia Plender, Christina Zetterlund, Joanna Sandell och Sebastian Dahlqvist.

  Läs mer
 • I den djupa skogens famn

  Värmland alla år hade vi vandrat genom den djupa skogen till det lilla huset vid sjön. Farfar hade lagt en spång över ett litet stycke myrmark så att vi inte skulle bli blöta om våra små fötter, farmor bar på hemmagjord jordgubbssaft och kakor som vi åt när vi kommit halvvägs.

  Läs mer