Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Maj 2020

Nyheter

VÄXLINGAR — Bondeliv i bild på tre platser i Gävleborg

Under sommaren visar projektet VÄXLINGAR en utställning med bilder av Hilding Mickelsson och Johanna Syrén på tre platser i Gävleborg. Tillsammans ställer Hiding och Johannas bilder frågor om vilka vi är och frågor om vart vi är på väg?

 • Se text för platsSe text för adress
 • Se text för datumSe text för öppettider
 • Läs mer

Nymöjliga Tillfälligytor — med Klotterinstitutet

Våren har inte blivit som vi tänkt oss. Efterhand har nya möjligheter och tillfälliga ytor, som vi annars inte har kunnat utnyttja, gjort sig synliga. I den här utställningen utforskar vi fönstren i stora salen som utställningsplats och skapar en utställning som ska betraktas utifrån.

 • Kulturhuset KungenFredriksgatan 35 Sandviken
 • 6/6 - 16/8
 • Läs mer

Artist Talk — med BOOM!

Tillsammans med Backbeatbolaget/GalleriLarsPalm har vi initierat en serie artist talks som publiceras på Backbeatbolagets Youtube-kanal! Först ut är Glasgruppen BOOM! 🔥 där vi pratar om konsten för konsten i tiden!

BOOM! — på Galleri Lars Palm

BLI IHOP är en utställning på temat samarbete och hur en helhet skapas av olika komponenter, om hur vi tillsammans blir starkare. Namnet spelar an på nyförälskelse och på att stanna tillsammans. Att utvecklas tillsammans.

 • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35 Sandviken
 • 16/5–14/6Se text för öppettider
 • Läs mer

Projeket VÄXLINGAR — inne på sitt andra år!

Det regionala projektet Växlingar är inne på sitt andra år. Utställningen med bondebilder av Hilding Mickelsson och Johanna Syrén har tidigare visats i Ockelbo, Järvsö, Arbrå och Rengsjö. I sommar far verken vidare till Edsbyn, Gammelstilla och Koversta Gammelby.

 • Se text för plats
 • Se text för datumSe text för öppettider
 • Läs mer
 • Maskineriet- Simon Gran Danielsson

  Västerbotten I Konstfrämjandet Västerbottens skyltfönster visas mellan 5 juni-19 juni Simon Gran Danielssons verk Maskineriet. Det kan beskrivas som ett försök att förkroppsliga en upplevelse av vår samtida kapitalism. I och med coronakrisen får verket en än mer mångbottnad innebörd, och förstärker känslan av ett maskineri som till varje pris måste fortsätta.

  Läs mer
 • Äntligen åter till

  Jämtland Vi är nu i färd med att planera två nya vistelser och ser fram emot dessa möten.

  Vistelse III – juli 2020
  Max Ockborn & Sanja Kuruzovic

  Vistelse IIII – september 2020
  Malin Arnell & BeGe Jonsson

  Läs mer
 • Ekomuseum Art Space

  Västmanland Ekomuseum Art Space 2020 genomförs inom projektet Ett kulturliv för alla - Konst i samverkan mellan; Fagersta, Hallstahammar och Surahammars kommuner, Strömsholms kanal AB och Ekomuseum Bergslagen och utlyser ett unikt konstnärsresidens för sommaren 2020.

  Läs mer
 • Biologisk Mångfald – En vandring runt Herrhagen

  Värmland Konstfrämjandet Värmland har bjudit in 8 st karlstadbaserade konstnär till en platsspecifik utställningen på temat biologisk mångfald. Utställningen är corona-säker och är möjlig att ta del av genom en vandring runt Herrhagen i Karlstad med Bergslagsgatan 11 som utgångspunkt.

  Läs mer
 • KonstLOV Street

  Uppland Konstfrämjandet Uppland söker dig som är 7–18 år och vill göra gatukonst! Vi kommer att arbeta med graffiti, textil konst, skulptur mm. Vi kör varje vardagseftermiddag under sommarlovets fyra sista veckor. Ingen anmälan behövs. Vi bjuder på frukt. Ledare är pedagoger från SyskonSKAP.

  Läs mer
 • Nu släpps Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält

  Stockholm Nu släpper vi Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält tillsammans med Art Lab Gnesta. Den omkring hundra sidor långa handlingsplanen är skriven av en mängd olika personer och kollektiv i och utanför Sverige. Ambitionen är den ska användas av en mängd olika läsare i en mängd olika kontexter.

  Läs mer