Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: April 2019

Nyheter

Inte bara titta — Gör!

Att titta på konst är trevligt och så men det är också roligt och givande att delta. Under påsken har Klotterinstitutet öppet 4 dagar i rad för att skapa konst tillsammans! Det kostar ingenting och inga förkunskaper krävs.

 • Kulturhuset KungenFredriksgatan 35 Sandviken
 • 19/4-22/411.00-16.00
 • 100% gratis
 • Läs mer

Workshop — Banderoller och slagord med ISKX!

Banderoller och slagord är enkla och fredliga verktyg för att göra sig hörd i offentligheten.
Lite lagomt innan första maj är ni välkomna att göra eran alldeles egna banderoll tillsammans med Klotterinstitutet. Det blir 4 workshop-tillfällen, både på Kungen i Sandviken och JoeHill-gården i Gävle.

 • Se text för plats
 • 10/4-25/4Se text för öppettider
 • Läs mer
 • The Hand at Work (#1) – Filmvisning och samtal

  Stockholm Som en del av utställningen Den folkliga självstyrelsens livsluft på Mint anordnas en filmvisning med efterföljande diskussion om Giorgi Gago Gagoshidzes film The Invisible Hand of My Father (2018) och Sarah Brownes The Invisible Limb (2014). Bägge filmer låter handen agera berättarjag och ledsagare genom en betraktelse över kroppar i arbete.

  Läs mer
 • Henrik Franklin – Kioskägarens ägodelar

  Värmland I verket Kioskägarens ägodelar låter Henrik Franklin en fiktiv kioskägare använda sin butiksfront till ett annat slags saluförande än vad som är brukligt. Här saluförs inte längre läsk eller tvättmedel utan butiksägarens egna personliga funderingar över tillvaron.

  Läs mer
 • Sebastian Sardi – BLACK DIAMOND

  Skåne Nätverket för Konst och klimat presenterar Sebastian Sardis fotografier av kolgruvearbetare i Indien. Landskapet är apokalyptiskt. Stora glödande och brinnande hål. Rök och giftiga gaser som sipprar ur marken. Hela hus och byar har slukats av enorma sprickor i marken. Denna plats har av många beskrivits som porten till helvetet.

  Läs mer
 • Tomas Lidén – Prepositioner i terrängen

  Bergslagen Tomas Lidén är bosatt i Stockholm sedan slutet av 70-talet, men har sina rötter i Norrbotten. Som tonåring bodde han några år i Hallsberg innan KV:s konstskola i Göteborg och Konstfack i Stockholm. Ingick i Walldagruppen. I den aktuella utställningen visar han ett par större målningar, video och bilder i en teknik som han kallar fotokemiskt måleri.

  Läs mer
 • Dag Hultkrantz och Marie Rönnqvist

  Värmland Konstfrämjandet Värmland bjuder in till utställning med konstnärerna Dag Hultkrantz och Marie Rönnqvist.

  Läs mer
 • Kristina Skantze till Svarta Gran

  Dalarna Inför säsongen 2020 ville Galleri Svarta Gran involvera allmänheten för att hitta nya intressanta konstnärskap. Tillsammans med Dalarnas Tidningar arrangerades en tävling där tidningens läsare fick lämna förslag på konstnärer som de ville se i galleriet. Ett namn som flera ville se var konstnären Kristina Skantze.

  Läs mer