Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Januari 2018

Nyheter

Sidén Hedman duo — på Galleri Lars Palm

Paysage Liquide, av Sidén Hedman duo är ett audio-visuellt verk som målar halvt abstrakta rörliga målningar av landskap där vatten är centralt. Ljud- och bildmaterialet är insamlat under resor i norra Europa, till platser som Grönland, Island och Färöarna.

 • Galleri Lars PalmFredriksgatan 35
 • 27/1 - 11/2Vernissage 27/1 kl 15.00. Därefter Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16.
 • Läs mer
 • Föreläsning: Inka och Nicklas Lindergård

  Bergslagen Föreläsningen Ritualer och Regnbågar arrangeras i samband med Inka och Niclas Lindergårds utställning ”The Belt of Venus and the Shadow of the Earth¨ som pågår 13/1-18/2. Verk visas både hos Konstfrämjandet Bergslagen och Black Door Gallery.

  Läs mer
 • Mother Tongue – Konst och yttrandefrihet

  Värmland De sju videokonstnär i utställningen Mother Tongue - Nezaket Ekici, CANAN, Çağdaş Kahriman, Savas Boyraz, Işıl Eğrikavuk, Pınar Öğrenci och Selda Asal - har alla varit viktiga aktörer för att sätta Turkiet på kartan som en av världens mest pulserande platser för samtidskonst idag.

  Vernissage på KAU- Karlstad Universitet, 1 februari kl 11.

  Läs mer
 • Hur främjar vi ett levande och dynamiskt konstliv i Västerbotten?

  Västerbotten En utbildningsdag om bild- och formkonstnärers förutsättningar. Under dagen sätts särskilt fokus på konstnärernas arbetsmiljö, inkomst och sociala villkor inklusive MU-avtalet (medverkans- och utställningsersättning).
  15 februari 2018.

  Läs mer
 • Filmvisning och samtal: Kurdisk kamp

  Stockholm Savas Boyraz och Joakim Medin — Kurdisk kamp

  Lördagen 27/1 *OBS NY TID* kl 17:00 – 18:30 bjuder Konstfrämjandet Stockholm in till filmvisning och samtal i samband med den sista helgen av Savas Boyrazs utställning Evins berättelse. Swedenborgsgatan 1.

  Läs mer
 • Utställning: Inka och Niclas Lindergård

  Bergslagen Inka och Niclas Lindergårds utställning The Belt of Venus and the shadow of the earth visas parallellt på Konstfrämjandet Bergslagen och Gallary Black Door i Örebro 13 januari - 18 februari.

  Läs mer
 • Utställning: FORÅR

  Värmland Gunnar Svenssons utställning FORÅR innehåller teckning, måleri och böcker.

  Visas hos Konstfrämjandet Värmland 12 januari - 27 januari 2018.

  Läs mer