Konstfrämjandet Gävleborg

2

Konstfrämjandet Gävleborg

Aktuellt: Mars 2017

Nyheter

Föreläsning med Tobias Barenthin Lindblad — UP som offentlig plats

Tobias Barenthin Lindblad besöker Institutet för Samtida Klotter för att prata om UP som offentlig plats. När den svenska graffititidskriften UP startade 1992 innebar det slutet på den odokumenterade graffiti-eran I Sverige. Tidskrifter som UP haft en påverkan på svensk graffiti, men hur ser den ut?

 • KungenFredriksgatan 35, Sandviken
 • 29 Mars18.00
 • Läs mer

Föreläsning — Historiskt Klotter i Gävleborg

Länsmuseet Gävleborg besöker ISK-X för att berätta om det historiska klottret de hittar i byggnader och gårdar runt om i länet. Hur använder de sig av klottret i sitt arbete? Vad kan klottret berätta om människorna som levde förr?

 • KungenFredriksgatan 35
 • 15 Mars18.00
 • Läs mer

ISKX Flyttar till Hofors — på Torsdagar i Mars!

Klotterinstitutet ISK-X intar Hofors för att studera kreativitet och klotter i det offentliga rummet. Klotterinventera, spraya och lär dig bygga egna markers med ISK-X på Entre Ungdom. På Tordagar, från och med 9 mars, mellan 17-19 finns vi på plats.

Välkommen!

 • Entre UngdomFolkets hus, Skolgatan 21, Hofors
 • 9/3, 16/3, 23/3, 30/317-19
 • Läs mer
 • Konstnären Michael Beutler samarbetar med boende i Råby

  Västmanland Under 2017 och 2018 uppför den tyska konstnären Michael Beutler ett nytt offentligt konstverk på Råby tillsammans med boende i området. Beutler blev direkt nyfiken på Råbys unika historia med det stora lektältet Ballongen som flyttades hit från Moderna museet 1968. Projektet Råby Planet vänder ut och in på Ballongen tar leken ut på gatorna.

  Läs mer
 • Save the date!

  1 juni 2017 är det vernissage för Den fria leken på Västerås konstmuseum.


  Utställningen utforskar människans lek i relation till frihetsbegreppet och visar konstverk av Johanna Billing, Gabo Camnitzer, Adelita Husni-Bey, Mats Eriksson Dunér, Priscila Fernandes, Jacob Kirkegaard och Alicja Rogalska. Curator: Katrin Ingelstedt

  Läs mer
 • Något fint måste hända

  Bergslagen I Stugan och scenen har Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet bjudit in konstnärer in att nyproducera konstverk i dialog med forskare från universitetet. Inför utställningen Något fint måste hända har konstnären Meira Ahmemulic mött ek. dr. Markus Klinton och därefter nyproducerat ett videoverk.

  Läs mer
 • L’archive suédois – Del 1. Öppnandet

  Värmland Projektet är initierat av konstnärerna Anna Ekman och Cecilia Järdemar kring ett arkiv med glasplåtsnegativ från de svenska missionsfälten i Kongo 1890 – 1930. Tillsammans med den kongolesiske skulptören Freddy Tsimba undersöks vilka alternativa läsningar av historien som kan uppstå genom att skapa nya verk med arkivet som utgångspunkt.

  Läs mer
 • Vi bygger dräkter / masker / kostymer – konstkurs för ungdomar

  Västerbotten Vi bygger dräkter / masker / kostymermed konstnären Valeria Montti Colque 1-2 april. Öppet för alla mellan 13 - 25 år. Inga förkunskaper krävs, det är bara att anmäla sitt intresse och komma. Kursen är gratis.

  Läs mer